Kaarina Ollila on suorittanut erinomaisin arvosanoin diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa Ritva Auvisen johdolla vuonna 1992, pääaineenaan laulu. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1996.

Ollila on opiskellut Suomen Kulttuurirahaston stipendiaattina Wienin musiikkikorkeakoulussa 1987-1988, sekä täydentänyt opintojaan Lontoossa yksityisesti professori Paul Hamburgerin johdolla. Tämän lisäksi hän on osallistunut useille mestarikursseille.

Oopperaroolien lisäksi Kaarina Ollila on pitänyt omia Lied-iltoja ja kirkkokonsertteja niin kotimaassa kuin ulkomailla, sekä ollut mukana radio- ja TV konserteissa. Ollila on esiintynyt mm. Helsingin Juhlaviikoilla ja Chopin-festivaaleilla Puolassa.

1995 Kaarina Ollila sai Clarence B. Kampel -säätiön palkinnon arvostetussa Marian Anderson -laulukilpailussa Yhdysvalloissa.Vuosina 1997-2004 Kaarina Ollila toimi Sibelius-Akatemian Kuopion osastolla laulunopettajana ja hänet valittiin vuonna 2001 avainopettajaksi ansiokkaan työn johdosta. Vuodesta 2004 Ollila on ollut Länsi-Uudenmaan Musiikkiopiston laulun lehtori, josta hän on tällä hetkellä virkavapaalla.

Kaarina Olilla on luennoinut äänenkäytöstä ja kehotuntemuksesta laajasti eri alojen ammattilaisille toimien kouluttajana seminaareissa, kursseilla ja workshopeissa niin kotimaassa kuin ulkomailla (mm. ISSTIP -järjestö Lontoo).

Ollilan erityisosaamista ovat äänenkäytön perusteet ja siihen vaikuttavat fysiologiset faktat, kineettistä aistia kehittävät harjoitukset, rentoutumisharjoitukset sekä esiintymiskoulutus.

Studio Kaarina Ollila, Koskoontie 4, 25430 Kettula. gsm +358 (0)44 360 7369